Sockerfri blåbärsglass – gräddig njutning av enkelt recept

Du är sugen på glass!?

Såklart. Och såhär i blåbärplockartider rekommenderar jag dig ett recept på sockerfri blåbärsglass, precis sådär gräddig och härlig som vi vill ha den. Dessutom väldigt lätt att göra av ingredienser du hittar i dom flesta butiker och utan raffinerat socker. Alltså en sockerfri blåbärsglass att bjuda dina vänner (eller dig själv) med diabetes på, eller att njuta av en vardagskväll du vill undvika blodsockertoppar. Eller ”enbart” för att den smakar så förbaskat GOTT, främsta skälet att äta glass!

Glassformar av silikon är fantastiska, men har du inga går det bra med andra eller att frysa in i en vanlig matlåda. 

Sockerfri blåbärsglass – gräddig njutning av enkelt recept

Ingredienser, ca 4 portioner:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 äggula
  • 150 g frysta blåbär
  • 1,5 msk sötströ (alt. annat sötningsmedel)
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Vispa grädden fast och fluffig.
  2. Vispa även crème fraichen och blanda sen ner den i grädden.
  3. Tillsätt äggulan, sötströ, vaniljpulver och dom frysta blåbären.
  4. Fortsätt vispa tills blåbären har fått önskad konsistens.
  5. Häll upp i glassformar och ställ in i frysen minst 2 timmar.

Mmmm. Och lätt att variera med andra slags bär, choklad, nötter, citron, nötkräm.. bara din fantasi sätter stopp.

Själv fick jag för mig att göra dessa glassar när det blev vispad grädde över efter vår pannkaksmiddag i torsdags. Ofta så det går till, att jag ta det som finns och trollar fram något (förhoppningsvis) gott, men igår blev det sockrig köpeglass. En del av uppladdningen inför Tjejmilen idag, inte minst mentalt eftersom ”ladda gott, run for fun” är min vinnande loppstrategi. 

Kram och njut av din helg! /A

Gillar du sockerfri blåbärsglass rekommenderar jag även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.