Mangomania – kvargglass med mumsig mangosmak av 2 ingredienser

Mmmmmmango alltså!

En av dom godaste frukterna tycker jag, både i rå form, som juice och här – till kvargglass. Förmodligen den enklaste glassen du kan göra, av enbart 2 hälsosamma ingredienser. Jonna älskar den. Vaniljkvarg i sig är ingen höjdare enligt henne och enbart mangokuber ”ok”, men tillsammans: succé. Dom flesta ungar gillar ju glass, små som stora och speciellt nu när sommaren slår till. Att den är helt sockerfri, fullproppad med protein och vitaminer är också en välkommen bonus, eller hur?

Till denna kvargglass behöver du: vaniljkvarg (alt. en tjock typ av vaniljyoghurt), fryst mango i bitar, en mixerstav/matberedare och..

..någon typ av formar. Silikon som dom vi har är t.ex. kanon.

Mangomania – god kvargglass med mangosmak

Ingredienser:

  • Fryst mango i bitar (alt. annan fryst frukt / bär)
  • Vaniljkvarg (alt. tjock vaniljyoghurt)

Gör så här:

  1. Mixa ingredienserna.
  2. Klicka ner i glassformer och ställ i frysen tills det är dags att äta, åtminstone en timme eller två.
  3. Ta fram en stund innan du ska äta eller tina formen under varmt, rinnande vatten.

Mmmangomania!

Jonna gör enkelt det sån här kvargglass helt själv, perfekt till mellanmål vilken dag eller tidpunkt som helst. Tips om du har barn med dålig aptit på morgonen, som svalkande påfyllning av protein innan eller efter din träning eller framför TVn på kvällen? När som, utan så stor sockerkick.

God som den är, men vill du piffa ytterligare är mitt tips att smälta choklad och doppa glassen i. Eller addera någon slags sötning och vispgrädde till en lyxigare efterrättsglass? Prova dig gärna fram, kram! /A

Gillar du denna kvargglass rekommenderar jag även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.