Sockerfri gräddglass med nötkräm av 3 ingredienser

Glass!

Gärna året om, men nog blir man extra sugen såhär års? Och igår gjorde jag supersmarrig sockerfri gräddglass som jag bara måste ge dig receptet på. Eller recept, med bara 3 ingredienser vet jag inte om det ens räknas, men har man rätt grejer räcker de gott och väl. Speciellt för sockerfri gräddglass, där den feta, krämiga vispgrädden höjer smaken. Sockret gör du annars som du vill med, men jag hittade en burk osötad kondenserad mjölk, som tillsammans med Proteinella blev en fantastiskt god smakkombination. Prova!?

sockerfri glass

Sockerfri gräddglass med nötkräm av 3 ingredienser

Ingredienser:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk osötad kondenserad mjölk (ca 397 g) 
  • 0,5 dl nötkräm (ex. Proteinella Hazelnut and Cocoa Spread eller liknande)

Gör så här:

  1. Vispa grädden till fluffig konsistens.
  2. Tillsätt osötad kondenserad mjölk och vispa lite till, därefter även Proteinella.
  3. Häll upp glassmeten i en form som rymmer minst 1,5 liter, ex. en brödform eller ett begagnat glasspaket.
  4. Plasta in glassen och ställ i frysen i minst 4–6 timmar innan servera.
  5. Låt stå framme en stund innan det är dags att äta.

sockerfri gräddglass

Mmm.. kram! /A

Delar av recept: Köket.se

Gillar du sockerfri gräddglass som denna rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras