Lugn yoga för nybörjare/dig som vill varva ner – program med 8 positioner

Yoga på solvarma klippor kan vara underbart, men funkar fint var du än är.

Här delar jag ett program med lugn yoga för nybörjare eller dig som vill bli guidad till mjuk nedvarvning i samband med din träning eller som ett eget pass. Som mig mellan tyngre styrkeövningar eller kanske inför semestern? Jag vet att jag inte är ensam om den rastlösa känslan och har ju gett dig flera knep tidigare som kan hjälpa till när du behöver varva ner, yoga är ytterligare ett. Speciellt positioner som inte höjer energin lika mycket, utan snarare dämpar dig.

Vissa yogaflöden kan ju vara väldigt intensiva, men syftet med detta är att öka din kroppsmedvetenhet, mjuka upp, stressa ner och lugna. Tanken är även passande, lugn yoga för nybörjare då det är positioner som är mindre avancerade. Ett utmärkt sätt att förstå dig på yoga, där även andningen är en stor del. Jag rekommenderar att du testar att fördjupa andetagen hela vägen ner i lungorna, andas långsamt och gärna genom näsan. Minst en in- och en utandning per position, helst fler. Garanterar att det jagar bort rastlösheten, kanske till och med så att du landar i en skön tupplur i sista positionen?

Varsågod att spara ner veckans program med lugn yoga för nybörjare och/eller dig vill använda yoga som en metod för att varva ner med uppmjukande rörelser. Håll varje position i ca 5 djupa andetag, för varje sida.

yoga för nybörjare

yoga för nybörjareProgram skapat i Exorlive.

Lugn yoga för nybörjar och dig som vill varva ner

  1. Rotation av nacken / Greeva Sanchalana 2
  2. Sohas balansövning
  3. Böj och sträck anklarna / Goolf Naman
  4. Rodd / Nauka Sanchalanasana
  5. Universalpositionen / Shava Udarakarshanasana
  6. Krokodilen / Makarasana
  7. Fjärilen / Poorna Titali Asana
  8. Död mans position / Savasana

Förslag på upplägg: Upprepa varje position 2 gånger med ca 5 djupa, lugna andetag åt varje håll.

Namaste! /A

Bild från Ålands klippor 2017 om jag inte minns fel. Underbart, men när jag blundar och går in i min egen yogavärld spelar omgivningen mindre rott.

Gillar du programmet med lugn yoga för rekommenderar jag även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.