5 knep som kan ge dig mer självkärlek + helgen ur mobilen #87

Fantastiskt fint med all kärlek i flödet i fredags, tycker du inte?

Och vi fortsätter bomba va, framför allt med självkärlek. Jag har mina dagliga att fira, några älsklingar ser du på tavlorna och i soffan bakom mig här, men nu om den till dig själv. Är det någon relation vi bör vårda är det den till personen vi garanterat kommer leva med tills vi dör – dig själv. Därför fastnade jag för 5 punkter som klädmärket Workout Empire skickade ut i ett pressmail i fredags, tänkvärdheter jag tycker var så vettiga att jag vill sprida vidare till dig.

5 knep som kan ge dig mer självkärlek

1. BRY DIG OM DIG SJÄLV SOM DU BRYR DIG OM ANDRA. Ta hand om dig själv på samma sätt som du tar hand om din partner, ditt barn eller din bästa vän – med ömhet, omtänksamhet och kärlek. Det kan låta enkelt, men många av oss gör det inte. Vi tänker att våra behov inte är lika viktiga eller kanske att det rentav är själviskt att prioritera sig själv, det är inte. För att kunna ge kärlek åt andra fullt ut behöver du älska dig själv fullt ut.

2. MINDFUL MOVEMENT. Att röra din kropp på ett medvetet och närvarande sätt är den totala motsatsen till att köra slut på dig själv helt eller pressa dig till att göra något du hatar. Att vara närvarande i din träning handlar om att lyssna inåt vad du behöver, det är verkligen att ge dig själv kärlek. Lyssna inåt och fråga dig själv vad du behöver, hitta ett sätt att röra på dig som gör både kropp och själ glad.

3. RENSA DINA SOCIALA MEDIER. Se till att personerna du följer får dig att må bra och inget annat. Rensa bort och avfölj allt och alla som får dig att må dåligt. Följ konton som verkligen inspirerar dig till att älska dig själv.

4. GÅ PÅ DEJT MED DIG SJÄLV. Oavsett om du är singel eller i en relation, sätt dig ner och fundera på vad du verkligen vill göra. Vad får dig att känna dig levande och lycklig? Bestäm en dag och tid för det i din kalender och gå på dejt med dig själv! Du kommer bli förvånad över hur mycket det här boostar ditt älska-dig-själv-konto.

5. BE OM HJÄLP. Att be om hjälp när du har det tufft är verkligen att ge dig själv kärlek. Du kommer förmodligen bli förvånad över hur många det är som gärna ställer upp för dig om du bara ber om det. Vi vet att det kan vara svårt att visa sig sårbar, men det är okej att inte vara okej. Du behöver inte gå igenom det ensam, ge dig själv gåvan att be om hjälp.

Tankar om självkärlek att ta med dig ♥ till nya veckan och nedan lite om mina senaste dagar.

Helgen ur mobilen #87

  • Utvecklingssamtal på skolan. Alla 4 barnens skolor kör ett race med utvecklingssamtal nu och i torsdags var jag på ett med Hugo. Svårt att inte skryta när jag berättar om min förstfödde som är så ambitiös och en juste klasskompis, med toppbetyg. Detta helt utan tjat om läxorna hemma, han har alltid skött sig själv.
  • Halvklart vårväder. Det är fortfarande en skrämmande mild vinter här i Stockholm och ibland undrar jag vad som händer med klimatet. Skönt att kunna cykla året om i stan, men ändå. Det känns inte rätt.
  • En bra träningsvecka. För mig som i att få den typ av variation och ha energi till varje pass, liksom tid att vila. Förra veckan blev det både 1 crossfitpass med explosivitet, 2 löppass med olika inriktning, 2 egna styrkepass, 1 yogapass och 1 vilodag. Den här kommer bli annorlunda då vi reser till Jorm på lördag, men som sagt – jag gillar ju variation. En fysisk form av självkärlek till mig.
  • Alla Hjärtans Dag. Jag firade med det som höjer min puls mest – backintervaller, sen en lugn hemmajobbdag följt av våffelhjärtan och mys med barnen. Det har blivit en tradition att äta just det den här dagen.
  • Biolördag. För ovanlighetens skulle hade vi en helt obokad dag och passade på att åka till Mall of Scandinavia för att se ”Sune Best Man” på bio. Riktigt rolig film för alla åldrar med grymma skådisar tyckte vi. Jag både skrattade högt och fällde en tår när det var vackert känslosamt. Rekommenderas!
  • Söndagsvila. Både jag och Jonna vilade från träning, sistnämnda p.g.a. illamående och jag enligt min plan. Grabbarna hade desto mer träningar, pingis och fotboll, men ändå ett luftigt schema. En skön dag för självkärlek i form av återhämtning innan vardagsracet.

Det var min helg och lite om Alla Hjärtans Dag. Hur har du haft det? Skriv gärna. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras