Gymtriathlon – pulspass för dig som inte vill/kan springa

gymtriathlon rodd

När jag vill köra konditionsträning med en lugnare, jämnare puls än vid löpning, plus involvera hela kroppen.

Eller om jag inte kan springa av olika anledningar, då blir det ofta gymtriathlon. Min benämning på ett pulspass där man jobbar på tre olika konditionsmaskiner på gymmet. Omväxlande och bra både fysiskt och mentalt, perfekt för dig som vill träna upp din uthållighet och kondition utan att springa.

skierg gymtriathlon

Senaste gångerna har jag kört på roddmaskin (översta bilden), Ski Erg (stakmaskin, bilden ovan) och assault bike (bilden nedan), vilka alla fokuserar lite extra på olika delar av kroppen. Därmed tränas hela kroppen jämnt och vissa delar får vila mer i och jobba mer beroende på maskin. En fördel för orken. Så här såg upplägget ut.

Gymtriathlon – pulspass för dig som inte vill/kan springa

  • 20 minuter roddmaskin (för mig 4 km)
  • 10 minuter Ski Erg (2 km)
  • 10 minuter assault bike (2,5 km)

Detta körde jag 2 varv av, men att börja med 1 är en bra idé och du väljer såklart maskiner, tid/distans och antal set/maskin efter dig.

gymtriathlon
Assault bike – min nya hatkärlek.

Ett liknande upplägg som mitt eget gymtriathlon körde jag på Fit4Life Crossfit förut, men med pulsband och instruktör, så där blev jag motiverad att ta i mer. Oavsett ett rekommenderat sätt att träna på om du liksom jag gillar variation och vill få allsidig träning.

Kram! /A

Gillar du upplägget för gymtriathlon kanske även detta intresserar?

2 kommentarer
  1. Så icke motiverande när du säger att du kör 2 ggr med din atletiska kropp… kom igen, om du ska få följare välj en annan approach!

    1. Susanne – du kanske inte blir motiverad medan andra blir det (något dom som följt mig i flera år ändå är bevis på). Och som jag skriver: ”men att börja med 1 är en bra idé och du väljer såklart maskiner, tid/distans och antal set/maskin efter dig.” Jag förutsätter inte att alla är på samma nivå och tänker inte ljuga om att jag tränat sen jag var liten och därför är såpass uthållig som jag är. Om det var så du menade, att det är ”icke motiverande” att någon ser atletisk ut och är ärlig om sitt träningspass?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras