Magiskt god mangosorbet av 3 ingredienser

Godmorgon från min lilla mangoälskare och mig!

Själv gillar jag henne mer, men mangosorbet är också väldigt lätt att tycka om. Jonna väljer alltid det när vi äter kulglass ute, men häromdagen när hon var sugen tänkte jag – ”hur svårt kan det va att göra egen?”. Ofta brukar det inte vara annat än socker, frukt och vatten, men ”extra äggvita borde göra den krämigare?”. Så fick det bli. Vi har tidigare gjort en liknande variant av vaniljkvarg, men härom kvällen mixade vi en ny sort. Mangosorbet som både är glutenfri, laktosfri, går att göra sockerfri och vegansk med kikärtsspad istället för äggvita. Njutning för dom flesta med andra ord. Prova!?

Magiskt god mangosorbet

Ingredienser:

  • 1 paket fryst mango i bitar, 250 g
  • 4 st äggvitor
  • 1 dl florsocker/strösocker (alt. sötströ för sockerfri sorbet)

Gör så här:

  1. Separera äggulorna från äggvitorna.
  2. Mixa lätt tinad mango med socker och äggvitor till en fluffig smet.
  3. Häll upp i glassformar.
  4. Frys.
  5. Ta ut en stund innan den ska ätas. Njut!

Nöjd tjej. Och för en mer mättnad mellanmålsglass kan du mixa i vaniljkvarg/yoghurt, banan, havregryn, honung och en matsked kokosolja eller vad du tycker om. Typ av frukt eller bär går att variera efter smak, men Jonnas favorit är ändå mango.

Kram och gohelg! /A

Gillar du mangosorbet rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras