Får det lov att vara en glutenfri kladdkaka till helgen?
Eller att spara till Kladdkakans dag 7 november? Kanske inte nödvändigtvis en glutenfri kladdkaka, originalet slår ofta modifierade recept, men jag vet att både allergier och trender efterfrågar den här varianten. Och vissa gånger är godheten snarlik recept med vitt mjöl. Prova gärna och skriv gärna vad du tycker. Du hittar även andra smarriga recept längre ner i inlägget.
Gudomligt god glutenfri kladdkaka
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl socker eller sockerersättning (t.ex. sötströ eller kokossocker)
- 4-5 msk kakao
- 1 dl mandelmjöl
- ½ chokladkaka, ca 70% kakaohalt
Gör så här:
- Smörj eller klä en form med bakplåtspapper (tips för att slippa disk).
- Smält smöret och blanda med övriga ingredienser.
- Grovhacka choklad och strö över.
- In i mitten av ugnen på 175° i ca 10-15 min.
- OBS! Max 15. I min ugn blev den perfekt efter 13 minuter + en stunds stelnande på balkongen. Hellre för kladdig (sätt då ner den i frysen en stund) än torr.
Får se om det blir något bakande för oss här i helgen. I morgon är vi bjudna på halloweenmiddag hemma hos min syster med familj och på lördag kan det bli andra kusligheter, men kanske nästa? På självaste Kladdkaksdagen?
Kram och hoppas du får en go´helg när det är dags! /A