FILM: 10 minuters yogapass

Yoooooogah..

..yeay. Är fortfarande löjligt lycklig över det yogapass jag var på i lördags och längtar efter mer. Kan bli redan i morgon, då det fortfarande finns instruktrörsledda klasser för några få på egna mattor. Annars har SATS ett bra utbud på onlinepass, så det är också ett alternativ, även om jag tycker bäst om dom ihop med andra. Men. Mycket är ju en vanesak. Vet mycket väl att jag gillar egna yogapass hemma om jag ger det en chans.

Hur är det med dig? Brukar du köra yogapass hemma eller skulle du vilja komma igång? Jag har tidigare lagt upp ett yogaprogram med 16 positioner som ger dig lite av varje, ett lugnt yogaprogram för nedvarvning och ett för styrkeyoga. Men. Det kan ju vara lättare att förstå hur du ska göra när du ser dom i rörligt format? Och här ett pass för dig som inte har så mycket tid, lust att köra så länge, eller vill kombinera kort yoga med annan träning.

≈ 10 minuters yogapass

1. SITTANDE ROTATION – sträck och vrid, 3 djupa andetag åt varje håll.

2. KATTEN / KON – svanka och krumma, 3 djupa andetag åt varje håll. Upp i hunden, vandra tillbaka med händerna och rulla upp, kota för kota.

3. SOLHÄLSNING A – sträck upp, krama om, räta på ryggen, vandra ut i en planka, sänk ner (ev. på knä), uppåtgående hund till hund. Trampa ner hälarna. Kom upp, upprepa sekvensen 2 ggr. Landa i hunden.

4. KRIGARE A – kliv fram och böj på ett ben, raka armar, skjut fram höften.

5. KRIGARE B – bakre fot i 45°, armar parallella med golvet, blicken över fingrarna.

6. TRIANGEL – räta på främre benet (så mkt du kan), öppna upp åt sidan. Tillbaka till krigare B – krigare A och upprepa allt för andra sidan.

7. DUVAN + FRAMÅTFÄLLNING – böjt ben fram, fäll över för stretch i säte/lår.

8. ROTATION MED AXELSTRETCH – “ställ upp” knät, motsatt armbåge mot, rotera. Upprepa för andra sidan: framåtfällning – rotation – duvan.

9. SKULDERSTÅENDE – med ryggen i golvet eller stöd på överarmar/skuldra.

10. PLOGEN – fäll benen över huvudet så långt det känns bra. Blicken rakt upp.

11. HAPPY BABY – ta tag om fötterna från insidan, sträck ut insida lår/ljumskar.

12. KNÄKRAM – SKRÄDDARE.

HUR:

Lägg allt fokus på rörlighet och stretch, eller testa att även fördjupa andetagen hela vägen ner i lungorna när du utför dom, in och ut genom näsan. För ett längre pass, upprepa och/eller håll några andetag i varje position. Och vill du se varje position för sig, spana in det här inlägget på Instagram.

VARFÖR:

Oj, sååå många skäl. Jag tänker att alla kan hitta sina personliga fördelar, fysiska som mentala. Rörlighet, fokus, minskad stress, energi, närvaro.. när ska jag sluta? Vad behöver du? Och 10 minuter har du garanterat.

NÄR:

Nu? Att starta dagen med, jobbpaus, i samband med din övriga träning, att varva ner med innan sovdags?

Önskar dig en skön yogastund – och/eller tipsa en vän du tror skulle må bra av ha passet. Namaste! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning