FILM: Pulshöjande helkroppspass – 6 övningar på steplåda

Step-up!

Var du med på 90-talsflugan som tog oss med stormteg? Jag har själv gjort otaliga ”great wide” och andra övningar på steplåda under mina år. Aerobics var aldrig min grej, för krångligt kooridnationsmässigt, men vid step-up hade jag lådan att förhålla mig till. Enklare. Och en härlig känsla att komma in i ett flow synkat med övriga deltagare, musik, rörelser och övingar på steplåda.

Jag kan delvis tacka alla timmar och övningar på steplåda för att jag fastnade för att träna på gym från 1a början. Sen vågade jag mig ut bland styrkemaskiner och fria vikter där jag mest är kvar idag, men det var i gruppträningssalen det började. Jag jobbade även många år som bodypumpinstruktör där också övningar på steplåda förekom ofta, så ja – lådan är nostalgi för mig och oerhört användbar dessutom.

I veckans träningsfilm visar jag dig 6 pulshöjande övningar på steplåda som även ger bra styrketräning för hela kroppen. I texten beskriver jag vilka muskler de främst tränar. Sänk tempot och addera kanske vikter om du vill ha det som ett renodlat styrkepass. Plocka övningar du gillar eller följ upplägget längre ner för ett 24 minuterspass.

O.B.S. Filmens tempo är x 2 mot verkligheten, kör i din takt!

 

Pulshöjande helkroppspass – 6 övningar på steplåda

1. Spänsthopp upp och ihop från sidan

Tränar främst: in- och utsida lår / rumpa

2. Corehopp från sida till sida

Tränar främst: core / mage / statisk axel- och bröststyrka 

3. Step-up + utfallssteg bakåt

Tränar främst: rumpa / lår

4. Hög planka med ”spring”

Tränar främst: mage / core

5. Simmaren

Tränar främst: rygg / baksia axlar / core / rumpa

6. Magcykling

Tränar främst: mage / core

Upplägg: Jobba 45 sekunder per övning med 15 sekunders vila/byte av övning mellan. Upprepa 4 varv så tar passet precis 24  minuter.

Kram och kör så det ryker!! /A

Gillar du pulshöjande övningar på steplåda rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras