Snabb magcirkel på 6 minuter att ”smyga in”

Ofta är det varken redskap eller övningar du saknar, eller?

Snarare tid och svårt att välja? Du som håller med vill jag ge en snabb magcirkel på 6 minuter, passande att smyga in i din övriga träning eller som ett magexpresspass. Jag har helt enkelt gjort halva jobbet åt dig kan vi säga, i alla fall hjärnarbetet. Valt ut tre övningar så du slipper vela, som tillsammans ger allsidig och effektiv träning för dina viktiga bålmuskler, med bonus till resten av kroppen som är svår att utesluta.

magcirkel

Snabb magcirkel på 6 minuter

1. Mountain climber

Gör så här: Starta i en push-up position. Håll mage och rygg stabila medan du drar knät upp till armbågen innan du för foten tillbaka till startpositionen. Jobba med vartannat ben.

2. Dynamisk sidoplanka

Gör så här: Stöd dig på armbågen och sidan av foten. Lyft bäckenet så att kroppen är rak. Spänn rygg- och magmuskulaturen och stabilisera kroppen. Rulla sedan över kroppsvikten på den ena armbågen och vrid hela kroppen som en enhet. Håll några sekunder, rulla tillbaka och vidare.

3. Dead bug

Gör så här: Ligg på rygg med benen i 90° vinkel i höft- och knäled, samtidigt som du lyfter armarna rakt upp mot taket = utgångspositionen. Sträck motsatt arm bakåt och ben framåt växelvis, upprepa på motsatt sida.

Upplägg: Jobba 30 sekunder per övning direkt efter varandra. Vila 30 sekunder, upprepa 3 varv = 6 minuters magkrut!

Önskar dig massor av energi och glädje vid veckans träning! /A

Gillar du denna magcirkel rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras