Äta lunch på restaurang, köpa med dig något färdigt eller ta med hemifrån?
Hur gör du, fixar egna matlådor eller handlar? Själv lägger jag sällan mycket tid på att laga något avancerat till mina lådor eller hemmaluncher, utan lägger hellre krut på middagen då man kan äta mer i lugn och ro. Mitt fokus mitt på dagen ligger på jobb och andra projekt, så lunchen blir mest för att få mättnad och energi, men det skadar såklart inte om maten även smaka gott, eller vad säger du?
Ofta utgår jag från rester från middagen dagen innan, frysen eller om jag tagit mig tid för storkok någon dag. Annars går det snabbt att plocka ihop matlådor av grönsaker, ägg, nötter och annat från kylen till en mättande sallad. Sen händer det att jag och kollegorna går på restaurang eller äter vid olika pressevent, men oftast tag jag med mig matlådor.
Med tanke på Matlådans dag 23 mars och övriga vardagar vill jag ge dig några förslag som är enkla att göra och ta med eller äta på hemmakontoret.
5 goda idéer till dina matlådor
1. Wok. Här med av strimlad, stekt kycklingfilé, wokgrönsaker, kokosmjölk och en skvätt sojasås. Serverat med nudlar och nötter. Ett annat recept hittar du här.
2. Matig sallad. Sötpotatis, keso, avokado, grönsaker och kalkon m.m. 7 mättande salladsknep hittar du här.
3. Grillad kyckling med pesto, halloumi, potatis, färska grönsaker och vinegrette eller andra önskade tillbehör.
4. Fiskpudding – perfekt att dela i passande bitar till dina lunchlådor. Denna dessutom en riktigt enkel ”fuskvariant” som du bl.a. hittar recept på här.
4. Biffar (av kött/kyckling/vego/tonfisk) med pasta, oliver, färska grönsaker och hummus eller någon god sås till, t.ex. denna enkla vitlökssås.
5. Tonfisk med kikärtor, grönsaker och frukt. Här även en bit lax, gröna sojabönor och vinegrette (viktigt med god olja/vinäger/krydd-dressing så det inte blir torrt och trist).
Har du fler förlag att tipsa mig och andra läsare om? Skriv gärna, kram! /A