New Balance och ny mage (8 månader efter diastasoperationen)

Mycket här i livet tar vi för givet och först när något är borta saknar vi det.

Kring alla graviditeter och operationen av min rectus diastas har just magen varit den kroppsdel jag periodvis begränsats av, som gett mig det bästa jag har (barnen), som bl.a. består av muskler vi använder i alla rörelser och jag därför så påtagligt glatt mig åt när den gång på gång återhämtat sig.

Det var länge sen jag gav en update om min mage efter rectus diastas-operationen och nu har det gått över 8 månader. Med mycket omkring mig har jag knappt själv tänkt på hur jag börjat kunna göra allt som vanligt igen, från att inte ens komma upp ur sängen eller hosta utan smärta.

I september var det läskigt bara att cykla eftersom jag inte litade på att coremusklerna orkade balansera om något plötsligt skulle hända. Jag blev ansträngd av att sitta en hel skoldag (där magen lätt spänns ut) och balans-, coreövningar eller ens att sträcka armarna över huvudet var för svårt/gjorde ont.

x med pinna /Anna Lissjanis”Ny” mage, corestyrka och balans i nya träningskläder från New Balance. Snygga tycker jag, fin och bekväm passform och mjukt, rörligt material. Kul att få testa plagg från ett (för mig) nytt träningsklädmärke.

Idag går mycket av det där utan att jag behöver tänka, men jag är fortfarande försiktig och fokuserar på att ha magstödet på i tyngre- och coreövningar, löpning och annan hastig rörelse. Vette tusan om jag någonsin kommer kunna röra mig och belasta som innan mina graviditeter? Det visar sig och det är i alla fall mycket bättre nu än att var rädd för plötslig smärta vid fall eller en simpel nysning samt en rectus diastas på 5 cm + jumskbråck. Nu har jag en helt annan stabilitet i kroppen och inte ont av maginnehåll som buktar ut mellan magmusklerna. Jag klarar det jag vill och behöver kunna i livet, måste inte ”lyfta 100 kg eller springa marathon”. Det är bara bonus om det går framöver.

8 månader efter rectus diastas operation/Anna Lissjanis8 månader efter rectus diastasoperationen.

Även på utsidan har det läkt bra och magen ser ut ”som vanligt”, d.v.s. knappt märkbara spår efter en operation. Stor skillnad jämfört med 4 veckor efter operationen, 9 veckor efter operationen och 5 månader efter operationen (inkl. film där jag pratar om magen). Häftigt hur kroppen gång på gång läker för att kunna fungera som vanligt, både efter en normal förlossning och operation. Jag är så tacksam.

Utseendet har inte varit det viktigaste för mig men jag känner mig ändå mer hemma i kroppen nu och slipper frågor om jag är gravid. Älskade att vara det och tycker gravidmagar är bland det vackraste som finns, eftersträvar inga magrutor eller lika dan mage som när jag var 18, men idag känner jag mig hel och mer ”mig själv” igen.

nb_jackaMer julklappar jag fått från New Balance är den här löpjackan. En fin babyblå som känns mer passande till våren, men som vanligt kan jag inte hålla mig utan var tvungen att testa genast. Bra med huva, reflexränder på ryggen och stora fickor med extra plats för mobilen. New Balance inför spring 2016 (som går att tolka på flera sätt).

3 Comments
  1. Kämpar fortfarande för att få min operation genom landstinget. Ska till SÖS för en ny bedömning på måndag, har gått hos honom sedan i September. Vad avgjorde saken i ditt fall? Att Anders valde att operera? Jag har även en svår bäckenruptur som upptäcktes i augusti och åtgärdades i November, har dock så högt buktryck så allt trycks neråt, blåsa, livmoder, ändtarm, plus att diastasen gör att maginnehållet och urinblåsan kläms. Har totalt träningsförbud ( inte ens knipövningar) och spända muskler i bäckenområdet, eftersom jag kompenserar magdiastasen med ländrygg och bäckenbotten Jag blir snart galen! Det är såååå stärkande att se att det går att komma tillbaka! Tack för inspirationen som håller motivationen uppe! <3 Jenny

Leave a Reply

Your email address will not be published.