Stjärnan – coreövning i film


Coremusklerna är ett evigt bra fokusområde. För min del eftersom jag vill hålla ihop magen efter rectus diastasoperationen som jag berättar mer om längre ner, men framför allt eftersom coremusklerna är med i varenda liten rörelse.
Vid ett styrkepass i Jormgymmet tidigare i veckan filmade jag en coreövning som passar bra för dig som har planer på hemmaträning under påskhelgen, eller helt enkelt önskar inspiration till förnyelse. Då är stjärnan som jag visar här en rolig övning som ger träning för både fram- och baksidan. Bra träning för de inre coremusklerna i magen och runt ryggraden, men även baksida axlar och rumpan aktiveras i övningen (dock inte bröstmusklerna i samma utsträckning, jag sa fel i filmen).

Stjärnan

  1. Ligg på rygg med armar och ben som ett x.
  2. Lyft motsatt rak arm mot ett rakt ben, växla med andra armen och benet.
  3. Upprepa exempelvis 12 gånger.
  4. Rulla över på mage.
  5. Sträck, förläng och lyft motsatt arm och ben en bit från golvet.
  6. Spänn till rumpan och axeln. Sänk kontrollerat ner.
  7. Byt arm och ben och upprepa ca 12 gånger.
  8. Rulla över på rygg igen och kör för vare sida x 3.

Lycka till om du testar!

Mamatummy Day tisdag 25 april

Apropå hur viktiga magmusklerna är i varje liten rörelse du gör är jag glad att det finns eldsjälar som jobbar för att kvinnor ska få den hjälp vi behöver med eventuella problem efter graviditeter. 25 april är det för 4e året i rad Mamatummy Day – en dag att lyfta frågan om hälsa kring graviditet och förlossning på initiativ av mammamageexperten Katarina Woxnerud. Att kvinnor har rätt till bra hjälp och inte ska behöva höra ”jamen, vad förväntar du dig du när du har fött barn?”.
Trots att vi lever på 2000-talet är det långt ifrån alla kvinnor får hjälp, som kan behöva betala uppåt 75 000 kr ur egen ficka för en magmuskeloperation, eller lider och kämpar för att få den vård som borde vara självklar. Det är därför jag berättat mycket om min egen resa och även i år är stolt ambassadör för Mamatummy Day som du kan läsa mer om här.
Under Mamatummy Day/Mammamagedagen tisdag 25 april hålls aktiviteter blir över hela landet, liksom i Norge. I Stockholm med ett event på tjejgymmet Rosa Skrot, Torkel Knutssonsg 41, Stockholm, kl 13-18.30, med föreläsningar, kontroll av mammamagar och mycket mer.
Du som inte befinner dig i närheten av de olika eventen kan ändå visa ditt stöd genom att lägga upp ett foto på din mage på Instagram och/eller Facebook 25/4. Det är inte tänkt som en ”uppvisning av snyggaste magarna”, utan hur din mage ser ut ”på riktigt”. Tagga ditt foto med #mamatummyday #mamatummy #mammamage

Mer om mammamagar

Här har jag filmat och skrivit mer om navelbråck, separerade magmuskler och min operation.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras